04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Finn en kändis

Snart är det dags att ta hjälp av TV3 och TV4 för att klara nomineringarna till Europaparlamentet för folkpartiet och kristdemokraterna. Varför inte skapa ett

program á la Big Brother och Robinsson där man utsätter ett antal kvarts, halv och trekvarts kändisar för olika utmaningar tillsammans med olika partier. Det nya med denna programtyp är att deltagarna får rösta ut ett parti. Det parti som vinner får välja kändis till sin lista.
För kändisen är förmodligen det meningsfulla att komma på listan, valkampanjen. Det minst meningsfulla kan nog själva arbetet i parlamentet vara.
Tankarna far igenom huvudet när initierade rykten talar om att astronauten Christer Fuglesang har accepterat att bli kandidat för folkpartiet. Lite tvivel verkar det vara kring hans nominering eftersom han ska upp i rymden under kampanjen. Om det är för- eller nackdel vet jag inte. I vart fall har han inte talat vitt och brett om sina liberala sympatier tidigare, vad jag har hört.

Det man kan undra över om inte EU-parlamentet är viktigare än att hitta en kändis som kan toppa listan. När man ser på några partiers topp-namn i förra valet och processen som pågår inför nomineringarna till listan kan man undra. Var det inte politik som skulle skapas i parlamentet?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar