04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags för fitness studio?

Som vi tidigare har ondgjort oss över så kostar den gemensamma jordbrukspolitiken inom EU mycket. 

I år är EUs totala budget 1 137 miljarder kronor. Av budgeten går 502 miljarder kronor (44,2% enligt EU upplysningen) till CAP som står för den gemensamma jordbrukspolitiken.

Som om detta inte skulle vara nog går 16 miljarder kronor till subvention av mjölkprodukter. 
Svenska Dagbladet anmärker i dag mycket riktigt att en stor del av subventionerna går till att producera all för fettrik mat. Detta för höga fettintag gör att 13.000 EU medborgare dör varje år. I studien Svd refererar till att man då inte räknat med de 12 ”nya medlemsländerna”. Då hade resultatet blivit ännu värre. 
Minskningen av jordbrukssubventionerna och den gemensamma jordbrukspolitiken kommer inte att ändras förrän tidigast 2013. Så blir det eftersom Frankrike och Tyskland träffade ett avtal om att behålla stödet på dagens nivå till dess. 
Det är hög tid att EU förbereder sig för fitness. Den nuvarande EU politiken är bokstavligt talat livsfarlig. En bra start för ett sunt EU är att avskaffa huvuddelen av den gemensamma jordbrukspolitiken 2013

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar