04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Det behövs höghastighetståg

På e24.se står en artikel om att antalet flygsäten kommer att minskas med 60 miljoner säten under perioden oktober till och med december i år. Detta är en minskning av kapaciteten med 7%. Vi kommer att se högre priser på flyget på grund av detta också. Bränsletilläggen har redan höjt priserna.

Det är viktigt att det skapas konkurrens mellan olika färdsätt. Framförallt tågen måste ges bättre konkurrensförutsättningar genom att det byggs infrastruktur, nya höghastighetsspår. En resa med höghastighetståg Stockholm-Malmö kommer att ta 2 timmar och 4 minuter. 

Det är glädjande att nu alla politiska partier är för en utbyggnad, utom moderaterna.
Vi väntar på att de nya Gröna Moderaterna också stödjer detta.
Om staten inte har råd får man finna lösningar tillsammans med privata aktörer, precis som med Arlanda banan. Om vi kan göra tåg och flyg konkurrensneutrala vad gäller tid upp till ca 60 mil är mycket vunnet för miljön. Bilen är då utkonkurrerad.
Det brådskar med ett beslut eftersom det tar tid att bygga infrastrukturen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar