04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lite ledighet

Jag har fått lite kommentarer på att det var trögt med inlägg på bloggen. Förklaringen var problem med datorn och så var det några dagar med ledighet.

Under ledigheten var jag om min flickvän ute och seglade med Briggen Tre Kronor. Jättehärligt initiativ från henne.
Bara fartyget i sig är imponerande, 35 meter långt, inklusive bogsprötet hela 45 meter, bredd 8,25 meter och en masttopp som sticker 29,5 meter över vattenytan. Vi var 16 lyckliga som fick segla med plus en besättning på nio personer. 
Båten går tydligen att segla på tre personer. Verkligen imponerande.
Vi seglade från Kastellholmen mitt inne i Stockholm, via gattet mellan Telegrafholmen och Sandhamn ut mot Almagrundet och la till vid Harö och tilbaka. Att segla ut från kaj med bara seglen är stort. Besättningen och kaptenen hade ett underbart fint samarbete. En så pass stor båt gör att det krävs framförhållning och sista sekunden manövrar ger inte effekt förrän efter någon minut.
Båten är ett gott exempel på fungerande samarbete och visade på integritet kan skapa. Jag blev bara lycklig av att uppleva detta. Sen var det inte dumt att vädret var underbart. Vi loggade mellan 10 och 12 knop som mest.
Bygget är resultatet av ett antal entusiaster som har fått människor att lägga ned 10 tusentals timmar för att förverkliga drömmen. Man har fått några sponsorer och en del rabatter från företag som ekonomiska tillskott. 
Den långsiktiga ekonomin är inte klar än eftersom man har stora lån. 
Vill du vara med och stötta en vacker symbol för Stockholm så kan du bli medlem. 
Gå bara in på hemsidan så får du den info du behöver.
Briggen är bra för Stockholm på många olika sätt.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar