04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Procenten Helge

Svenska Dagbladet har en artikel om taxfreesprit i dag. Nu menar man nog inte taxfree-sprit utan sprit som säljs till ett lägre pris med ett annat lands skatt. Kunden köper egentligen billigt utomlands helt enkelt, fast det sker på charterplanet.

Det man ondgör sig över i artikeln är att spriten åker lika långt som resenären, dvs tur och retur.
Det blir en förfärlig massa kilometer det. Klart att miljön skulle må bättre av att man fick ut sin påse när man landade. Åter igen är det EUs regler som sätter stopp för att göra det mest klimatvänliga. Även om det gör 1% högre bränsleförbrukning är den procenten värd att spara.
Det enkla borde vara det rätta – att få den köpta spriten vid hemkomsten.
Något för våra svenska EU parlamentariker att ta upp och förändra.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar