04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Slå vakt om valfriheten i skolan

Jag läser den vanligtvis välbalanserade ”Folkpartiet i Nacka” bloggen. Man  diskuterar avknoppning av skolor och friskolor. Man kritiserar den man kallar ”valfrihetsfetischism”.

Problemet är det motsatta. Genom att avknoppa skolor som gjorts i Täby så har valfriheten försvunnit. Kvar finns bara friskolor och avknoppade privata skolor. Det finns inget eller väldigt få  möjligheter att välja ett kommunalt alternativ. 
Det vi bör göra är att slå vakt om valfriheten och mångfalden på skolområdet. Det ska finnas kommunala skolor och friskolor i alla kommuner, gärna med olika typer av intressenter, såväl kommersiella som kooperativa och ideella bakom skolorna. Just valfriheten stimulerar konstruktiv konkurrens och pedagogisk utveckling.
Däremot delar jag uppfattningen om att det är bra att avknoppningarna upphör. Den oro Folkpartiet i Nacka framför om social segregering delar jag också

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar