04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ständigt denne Åkesson

Herr Åkesson på FRA verkar vara en man med rymligt samvete. Han definierar sina befogenheter på ett sätt som borde göra att han mycket snart ställer sig till arbetsmarknadens förfogande. Om inte han gör det själv får regeringen agera för att flytta på karln. 

Enligt uppgifter från bland annat Aftonbladet och Jinge genomför man redan sådan signalspaning som man sannolikt inte ska få rätt att utföra från årsskiftet. 

Nu kan det vara så att man inte har någon aktuell almanacka på FRA ute på Lovön så att det är säkert ett rent misstag. Att man inte har tillgång  till en lagbok därute är solklart för då skulle man insett att man saknar stöd i rättegångsbalken för den spaning man bedriver på ja just det ”Svenskar”. Annan litteratur som saknas är  EUs och FNs deklarationer om mänskliga rättigheter. 
Om denna typ av litteratur är svårläst kan man kanske vända sig till någon av de förlag som skriver om och gör böcker lättlästa och som DN berättar om i dag. Lagboken och deklarationerna om de mänskliga rättigheterna kanske kan ges ut som tecknad serie. 
Då kan ledningen och de anställda lättare ta till sig innehållet.
Åkessons FRA gör redan idag det man säger att man inte kan göra med den nya lagen. 
Hur skulle det vara om vanliga medborgare skulle ge sig ut och jaga älg i April. Man kan ju alltid hävda att man kommer att få licens för ett antal älgar senare.
 
De vore för den allmänna laglydnadens skull bra om FRA började följa de lagar som redan i dag reglerar deras verksamhet.
Det börjar bli dags att syna FRAs verksamhet i sömmarna genom en demokratiskt tillsatt kommission.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar