04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Thomas Bodström har vaknat

Vänliga läsare av mitt tidigare blogginlägg har påpekat att den som rörde på sig  sannolikt inte var den socialdemokratiske politikern och andrakammarledamoten Fabian Månsson (1872-1932).

Den som förekommer i Martin Ljungs sketch är Fingal Olsson. 
Tack för den korrigeringen.
Rätt ska var rätt.
En person som numera rör på sig i FRA debatten är förre justitieministern Thomas Bodström. Livstecknet kommer via en debattartikel i gårdagens DN.  Han är ju på ett sätt pappa till FRA- lagen eftersom den utformades av tjänstemännen under hans tid som justitieminister. Sen fanns det en beställare av en sådan lag till tjänstemännen. Det var samme Bodström. 
Efter debattartikeln får vi kanske numera säga att lagen hade fader okänd. 
Thomas Bodström är anhängare av signalspaning. Han förklarar att det måste finnas brottsmisstanke och att man måste analysera Europadomstolens praxis (bland annat med hänvisning till prickningen av Storbritannien). Det är bra att han vaknar.
Däremot är han inne på samma spår som Tolgfors vad gäller regeringens möjligheter att spana i kabel och skriver ”Om regeringen ska ha möjlighet att vända sig till FRA och lyssna i kabel måste vi hitta ett system för detta”. Även socialdemokraterna är lösa i köttet när det gäller integriteten

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar