07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Väljer den minst dåliga

Svenska Dagbladets ledarsida har i dag en kolumn av Roland Poirier. Rubriken är: ”Framme vid altaret vill folk ha Obama”. Han liknar presidentvalet vid en danstävling. Där frågan är vilken partner väljaren vill ha. Vem attraherar mest. Jag är tveksam till den analysen. 

Palin-effekten blev förvåning, förtjusning och förmodligen förskräckelse.

Kritiken mot Bush från det konservativa hållet är att han intervenerar. Han talar om den lilla staten och agerar utifrån den stora staten. Vi kan diskutera om detta är rätt eller fel. Förmodligen har valmöjligheterna små när det gäller finanskrisen. Statens stöd till finansmarknaden är inte gjord av ideologiska skäl. Interventionen är däremot ett brott mot en konservativ ideologi. 
Trots McCains försök att distansera sig från Bush, lyckas han inte helt. Obama fortsätter en ganska opportunistisk valkampanj.
Kampanjen utvecklar sig till att valet blir, mindre av vem som är bäst och mer av vem som är minst dålig. 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar