07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Valross i blåsväder

Att Mikael Odenberg snackat i nattmössan om FRA lagen är inget nytt. Det nya är att det avslöjas i dagens DN debatt av Anders Wijkman, Camilla Lindberg och Per Ankersjö. De får välförtjänt beröm av Mark Klamberg för detta. Att prata om lögnerna är bra, men att visa på citaten som  bevisar lögnerna är ännu bättre. Författarna avrättar Odenberg pedagogiskt och klart. 

Lagen är i själva verket mycket mera långtgående än någon har medgett. Möjligheten för regeringen att spana på en viss person är möjligt om man definierar det som av ”synnerlig vikt för verksamheten”. 
På vilket sätt ska man kontrollera hur begreppet tolkas av FRA? Det kan ju tolkas inskränkt men det kan också tolkas brett. Såsom lagen är utformad är det upp till FRA själv. Vem litar på att herr Åkesson skulle hantera just den här uppgiften ansvarsfullt?
Möjligheten till  ökat informationsutbyte mellan FRA och andra myndigheter visar artikelförfattarna på som ytterligare ett problem.
Grävandet fortgår. Problemet är att högen med skit numera är så stor att det krävs sanering.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar