06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ankomst

Så  var det första advent. 

Som alla som någon gång varit i kyrkan på första advent vet betyder advent ankomst. 

Gårdagen betydde ankomst för årets första glöggfest. Vimmel och känslan av levande ljus i grottorna. Människor som tittar ut och blir sociala likt små, ganska söta murmeldjur.
Det betyder ankomst för den gröna vintern. Ute i skärgården var snön nu nästan helt borta. Volvo presenterar annonser med budskapet om att man visar gröna siffror. Mantrat är mindre än 120 g/km. Det som för något år sedan var en omöjlighet är nu möjligt. Grattis jorden.
Det betyder ankomst för rederikrisen i bankernas redovisningar. 
Rederierna som fraktar torrgods i östersjön har fått se sina intäkter sjunka med 91% sedan i maj i år. Indexet som styr priserna, Nordic dry index är nu på 1987 års nivå. 
Fraktraterna för containers och olja sjunker. Vi har fått en riktig rederikris. Den adventsklappen är både hård och ovälkommen.
I Lund blev det ankomst för gatukravaller, rapporterar bland annat DN,  Svd och Sydsvenskan.
Orsaken till demonstrationerna var Carl XIIs dödsdag. Den vid den aktuella tiden, 1718 för döden en hjältekonung. Nuförtiden är dagen allt för ofta detsamma som kravaller mellan yttersta höger och yttersta vänster. Det är djupt beklagligt.
 
Det blir ankomst för en julhandel utan försäljningsrekord. I stället för den vanliga julklappen är det kanske dags att ge bort en utbildning eller en arbetsplats till riktigt fattiga i Indien?
Föreningen hand in hand känns som en organisation som jag vill stödja. Deras  website är www.handinhand.nu
Vi går mot den mörkaste tiden på året, men det är inte långt kvar till det vänder.
Det kan vara dags att utnyttja mörkret till kontemplation och att öva sig att vara närvarande.
Mörkret blir ett stöd för det och inte ett hinder.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar