06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Begravda rättigheter och en gravad FRA lag

Mathias Knutsson uttrycker i en blogpost sin besvikelse över hur Alliansregeringen hanterat de medborgerliga fri- och rättigheterna. I norra Skåne hade man en manifestation där man begravde integriteten ser jag i en annan blogpost. Kristianstadsbladet rapporterar om begravningen.

Att vi liberaler är besvikna över utvecklingen är knappast en nyhet. Att socialdemokrater och miljöpartiet nu försöker skära pipor i vassen förvånar ingen. Det är regeringen som måste få en tydlig liberal inriktning. Med den så faller tokigheter som FRA lagen automatiskt bort
2009 måste bli året då de medborgerliga fri- och rättigheterna utvidgas och inte tvärt om.
Annars har vi ingen Alliansregering 2010.
För egen del gravar jag just nu FRA lagförslaget i kylskåpet. Det krävs mycket dill, mycket salt och peppar till det. Inte att förglömma ett riktigt högt tryck. Utan det senare blir det inget bättre lagförslag. 
Ännu så länge stinker lagen. Inte ens Sten Tolgfors vill ha den på sitt julbord, såvida han inte tillbringade julen helt ensam.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar