06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny halvlek i politiken

Hänt i Värmdö

Efter juluppehållet börjar nu lokalpolitiken i Värmdö komma igång igen.

Efter mycket funderande beslöt sig samhällstekniska nämnden för att hålla öppna sammanträden. 
För att dra ut på beslutet i det längsta kommer öppenhet att gälla först från nästa sammanträde.
I en kommentar till beslutet säger ordföranden Peter Frej: ”Ingen djävel kommer att våga öppna käften på sammanträdena nu. Personligen kommer jag bara att tala från skrivet manus. Så den som trodde att grodorna skulle börja hoppa ur munnen på oss kommer att bli besviken, men öppet blir det”, avslutar Frej.
Lars Erik Alversjö har smekt klubban i kommunstyrelsen för första gången. Mötet var i många avseenden så mjukt att han riskerar att kallas för kommunens egen velourpappa. 
Enda gång det hettade till var när man försökte reda ut vad man egentligen tycker om äldreboendet Ljung. I en kommentar säger Peter Bondesson: ”Nu förstår jag hur Björn Rosengren hade det på Tabu. Det var mörkt och han såg inte något. Han såg absolut inte vad han skrev på. På samma sätt kände jag med protestlistan utanför fullmäktige.”
På det första sammanträdet i Utbildningsnämnden fann Annika Andersson och Peter Bondesson tonen direkt. De låter som ett gammalt par med problem i äktenskapet, säger en person med god insyn i diskussionerna på sammanträdet. Det blir ett evigt skällande. Kanske Bondesson passar för rollen som lille Fridolf? Annika passar väl in i rollen som Fridolfs något dominanta hustru. Annars lär mötet ha upplevts som känslosamt av vissa tjänstemän som lät tårarna falla.
Att den nya organisationen är svår att förstå stod klart för många. Har man ansvar för sin budget eller han man inte, tog en hel timme att diskutera och reda ut.  Efteråt visste hade man inte blivit klokare.
I övrigt önskar vi medborgare och väljare välkomna tillbaka till åhörarplatserna.
Inte bara det. Engagera er med själ och hjärta. Era synpunkter behövs.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar