07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Uppstickare i skärgårdstrafiken

Hänt i Skärgården

Nya och pigga företag är alltid kul. I helgen skulle vi ta oss ut till Seglarhotellet.

Vi tittade på olika förbindelser. Så småningom fick vi klart för oss att det fanns ett nytt rederi som trafikerade sträckan Stavsnäs-Sandhamn. Rederiet heter skärgårdsrederiet, hemsida: www.skargardsrederiet.se 

Många avgångar. Jag blev imponerad och förvånad.

En avsevärd förbättring av infrastrukturen. Dessutom en trevlig och imponerande båt, en Anytec 840. Det är en av skärgårdens häftigaste båtar, bara den är värd en resa.
Skepparen hälsade oss 12 passagerare välkomna. Det var fullsatt. 
Jag uppskattade det vänliga bemötandet och den goda servicen.
När vi kommit tillbaka hem ringde jag upp redaren, Sandra Eriksson. Hon berättade om verksamheten. Hon berättade om att de lägger in möjliga returer från taxibåtsturer på hemsidan. De har dessutom utbildningar. Smarta idéer.
Vad hon också berättade var att Värmdö kommun inte låter denna uppstickare ha någon skylt i Stavsnäs vinterhamn. Waxholmsbolaget, som är ägt av landstinget får det. Bemötandet från det likaledes offentligt ägda Värmdö hamnar AB andades inte konkurrensneutralitet och serviceanda. Det är inte bra. Här krävs det skärpning.
Dessutom kom det fram att rederiet smutskastats av konkurrenter i skärgården. Det är oacceptabelt. Det hon berättade om incidenter som hon råkat ut för. De hör hemma i tv serier som Falcon Crest och Dallas. Däremot hör det inte hemma i Stockholms skärgård.
Ibland blir man glad för en ny modig kvinnlig företagare.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar