07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Obama administrationen hade inget emot att AIG stödet användes till bonusar

Stora statssubventioner har satsats på USAs kreditinstitut. Att administrationen varit medvetna om att en del av dessa skulle gå till bonusar visste få. Finansminister Tim Geithner var en av dem som inte tyckte det var fel. Efter en intern drabbning fick Geithner möjlighet att betala ut pengar även till bonusarna, rapporterar the Huffington Post, länk. Hans ställning är nu med rätta i frågasatt. 

Statssubventionerna till banker och finansbolag är ett ineffektivt sätt att rädda företagen och tilltron till finanssystemen. Det krävs att aktörerna också tar ansvar. 
Som det nu ser ut tar staterna förlusterna och aktörerna vinsterna. Den väg vi nu har slagit in på ökar riskerna för framtida finanskatastrofer. Det kan vara så att statsbidragen bara är en ny fyllefest på finansmarknaden som kommer att följas av en ännu större baksmälla.
Marknaden gör som staten premierar aktörerna att göra och inte som staterna säger.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar