07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Skrattar bäst som skrattar sist

Hänt i Värmdö

Icahandlaren och politikern Peter Frej tycker att det är roligt med ungdomsbostäder på pråmar, rapporterar NackaVärmdöPosten, länk. Det glädjer säkert många att ordföranden i samhällstekniska nämnden kan dra på smilbanden. 

Skrattet har många funktioner. En av dem är rent spänningsreducerande. Med tanke på hur tungt arbetet i samhällstekniska nämnden går, är detta skratt säkert välbehövligt.

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Huruvida det förlänger det politiska livet för herr Frej är jag mera osäker på. I det specifika fallet med pråmarna, är det ett förslag som kommer från andra partier inom alliansen, länk. Nu enades man om att gå ut med frågan i ett pressmeddelande. Förslaget är seriöst menat. 
Ändå  väljer Peter Frej att skratta åt detta. Med tanke på att han väljer att skratta åt förslaget tror jag att det politiska livet sannolikt inte förlängts. Hade han valt att i ett annat sammanhang skratta med, hade säkert situationen varit en annan.
Skratt kan också vara ett sätt att hantera en obehaglig situation eller att brygga över en brist på fantasi. Sådana skratt återfanns i styrelserummet på Facit i Åtvidaberg när man hörde talas om elektroniska räknemaskiner från Japan.
I vilken kategori man ska sortera in  den tyske greven Helmuth von Moltkes skratt när han såg Vaxholms fästning 1881 råder det däremot delade meningar om.
Den mera generella frågeställningen om hur rolig Peter Frej är kräver däremot en betydligt längre utredning. Vi får kanske återkomma om den till 1 april.
Fotnot: Peter Frej dementerar att han har någon koppling till den herr Frej som oftast åtföljs av ett hej och hå i TV och på film . Detta bekräftas också av företrädare för humorgruppen Galenskaparna som inte säger sig ha Peter Frej som medlem, men som man säger galenskapare kan man vara utan att vara med i vår grupp.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar