05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Stoppa bonusarna i Värmdö kommun

Nu har bonusdebatten nått Värmdö kommun.

Sedan tidigare visste vi att Per Naess har fått väl en  tilltagen bonus för sin lojalitet mot Värmdö kommuns starke man, det tidigare kommunalrådet Jonas Nilsson. 
För sin lojalitet har han fått följande uppdrag: ordförande i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, politisk sekreterare i moderaterna, ordförande i porslinsmuseet, ordförande i Värmdöbostäder. Tillsammans ger detta en årlig lojalitetsbonus på cirka 300.000 kronor. Ungefärlig bonus för fyraårsperioden blir 1,2 miljoner.  
Att mannen inte stadigvarande bor på Värmdö och därför inte har rätt till dessa uppdrag verkar ingen bry sig om. 
För det är väl inte så att alla uppdrag rör Kungsholmen där han stadigvarande bor?
I Naess fall är en av bonusarna numera är återtagen. Han är inte längre politisk sekreterare.
Nu är det dags för en ny rejäl bonus. Denna gång är det formellt kommundirektören Magnus Hedenfalk, som förresten fick en lojalitetsbonus för just sitt stöd till Jonas Nilsson, som delat ut en bonus.

Denna gång tilldelas bonusen Monica Fransson. Hennes man är den inte helt obekante vice ordföranden i byggnadsnämnden P-O Fransson. 
Hon har under en lång period varit tf. Det betyder tillförordnad chef för den så kallade UKÄ förvaltningen. På vanlig svenska ska det vara beställarförvaltningen för Ungdom, Kultur och Äldre. Hon har länge agerat i Jonas Nilssons anda. 
Det är självklart att det ska vara värt en bonus. 
Hon har lett arbetet med upphandlingen av äldreboendet ( det särskilda boendet) Ljung. I sann ”Nilssonanda” har hon sett till så att först kommunen själv inte fick delta i upphandlingen. Därefter har hon sett till så att det gjorts i princip omöjligt för personalens eget bolag att lämna anbud. Det är att agera i Nilssons anda. 
För det får hon nu som bonus ett fast jobb som gör henne till en av de tre högsta tjänstemännen i kommunen. Det behövdes ingen offentlig utlysning av tjänsten. 
Klart det, vi talar om en bonus.
Av dem som talar om hennes förtjänster är det många som talar om hennes kompetens. Däremot är det få som lyckats förklara vari denna består. 
Personligen har vi bara sett arbete som varit av en kvalitet som lämnar mycket övrigt att önska. 
Så är det ju med bonusar. De lämnas av någon som tycker att man gjort ett bra jobb. 
Om man i verkligen gjort det spelar ingen roll.
Det börjar bli dags att röja upp bonusträsket i Värmdö kommun. 
I resten av världen är detta redan i full gång.  
Fotnot: Det är fortfarande inte klart vilket värde bonusen till Monica Fransson har i kronor och ören. Det är dessutom oklart om vare sig herr Naess eller fru Fransson skrattat hela vägen till banken.
Andra media: NackaVärmdöPosten, DN, SvD,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar