07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdöpartiernas hemsidor recenseras

Hänt i Värmdö

De olika partierna i Värmdö har alla hemsidor som förmedlar information om sig och sin politik. Kvalitén däremot varierar. Det ska bli spännande att se om sidorna vässas fram till valrörelsen?
MÅRTENSSON recenserar dem i dag.
  • Moderaterna, länk,  får inte några priser för sin grafiska utformning. Däremot uppdaterar man sidan med jämna mellanrum. Det är lätt att hitta politikerna och få kontakt med dem.  3,5 poäng får man på en 5 gradig skala.
  • Centern, länk, grafiskt blir det inga poänger här heller. Sidan är slarvigt hopknåpad och uppdateras sällan. Svårt att få kontakt med politikerna i de olika nämnderna. Inga sidor där var och en av politikerna kan presentera sig. Här krävs skärpning 2 poäng.                         
  • Folkpartiet, länk, verkar ha mottot: less is more. Fungerar bra som hemsida. Lätt att hitta de olika politikerna och vad de skriver om sig själv. Fler uppdateringar av pressmeddelande vore önskvärt. 3 poäng får man. Om det hade varit bättre uppdatering hade man fått fler poäng.                                                                                                                       
  • Kristdemokraterna, länk, har en tilltalande och inte allt för plottrig sida. Bra aktivitet på hemsidan drar upp poängen. 3,75 poäng.                                                                                         
  • Socialdemokraterna, länk, har mycket uppdateringar av sin sida. Pressmeddelandena har bilder. Det gör ett gott intryck. Kalender som folkpartiet och dessutom senaste nytt. Kanske en hemsida med dragning åt det lite för plottrigiga, men ändå  godkänd. 3,5 poäng får man.
  • Vänsterpartiet, länk, uppdaterar lite för sällan. Bilderna  i huvudet drar åt lite olika håll. Det drar ned helhetsintrycket. 3 poäng är sidan värd.                                                                      
  • Miljöpartiet, länk, har allt för mycket knappar på sin sida. Lite rensning skulle inte skada. Har en bra bas för att kunna utveckla sidan. Lätt att hitta politikerna. Helhetsintrycket blir 3 poäng.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Andra media: NackaVärmdöPosten,  NackaVärmdöPosten,                     

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar