06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Veckans Refaat i Värmdöpolitiken

Hänt i Värmdö
I förra veckan var vi på fest. Då utlyste vi en tävling om vilken politiker på Värmdö som är mest lik Refaat el Sayed. Upptåget trodde jag var bortglömt. Så var inte fallet. En av våra vänner påstod att vi var så nyktra på festen att man inte kan åberopa att vi inte var vid våra sinnens fulla bruk. 

Därför korar vi nu en vinnare i tävlingen. Det blev Peter Bondesson, folkpartist, kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

Faktiskt har vi fått en del mail med förslag.
Från signaturen ”Aldrig mera Brunns skola” får vi följande motivering: ”Det måste vara Peter Bondesson. Både han och Refaat hade problem med utbildning. Refaat hade ingen högre utbildning och Peter driver skolor som gör att många aldrig får en högre utbildning.”
Från signaturen hemligheter har vi fått följande motivering: ”Jag ville vara med på ett möte kring utbildningsnämnden, men blev nobbat eftersom jag inte tillhörde den. Det är precis samma hemlighetsmakeri som Refaat hade en gång i tiden.”
Från signaturen granne har vi fått följande motivering: ”Peter precis som Refaat gillar att sitta i källaren. Refaat köpte ett litet källarföretag i Strängnäs som fungerade dåligt. Peter sitter i en källare och styr en utbildningsförvaltning som heller inte fungerar så bra.”
Från signaturen ordförande och bankdirektör har vi fått följande förslag:”Det kan bara vara Peter Bondesson. På banken sa man att det inte gick att förstå vad Refaat menande och därför var vi tvungna att låta honom hållas. Det är precis på samma sätt med Peter Bondesson. 
PS De har båda två lika pipiga röster. DS” 
Vi vill säga till signaturen att vi inte vill lägga Bondesson till last hur han låter just nu. Peter har ju en halsinfektion. Däremot stämmer det med hur rösten var tidigare. I samma veva vill vill gärna önska Peter god bättring både med hälsan och inom politiken.
Från singaturen långt borta och nära kommer följande motivering: ”Både Peter och Refaat känner sig mest hemma långt från centrum för sin verksamhet. 
Peter trivs bäst på Gotland och Refaat bäst i Egypten”
Sist och slutligen vill vi själv säga att Refaat kan vara kul när han blandar ihop olika talesätt. Vem har glömt de klassiska: ”här ligger en garvad hund” eller ”När katten tappar mössan dansar råttorna på bordet”. Vi ska heller inte glömma ”Vi simmar alla i sammma båt”. Det bästa är nog ett uttalande som skulle kunnat komma från Peter också ”Muntliga avtal är inte värda pappret de är skrivna på”. Det kan vara retoriska tricks för Peter att använda.
Vi säger grattis till Peter Bondesson för utmärkelsen.
Andra artiklar om Värmdöpolitiken: länk, länk

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar