05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Det våras för integriteten

Internet har blivit högsta mode i politiken. Det våras  faktiskt för integriteten. Numera är nästan alla partier beredda att diskutera en modernare upphovsrätt. En del av förklaringen till detta politiska vårmode kan säkert skyllas Piratpartiet. 

Svenska Dagbladet skriver en artikel om detta i dag, länk.

Det hindrar inte kulturminister Adelssson att trampa i klaveret, länk. Hennes uttalanden om utslaget i the Pirate Bay rättegången vittnar om en politisk tondövhet som är ganska otrolig. Hon markerar att moderaterna ännu så länge bara funderar på att lägga om kurs. De har inte gjort det ännu. Det är viktigt att vi inte slappnar av och tror att kampen om dessa viktiga frågor är vunnen.  

Det som är en smula bekymrande är att det skedde en omsvängning först sedan en opinionsundersökning gav piratpartiet nästan 9% i EU valet. Å andra sidan är jag glad att dessa frågor får de fokus de förtjänar. Även om piratpartiet inte är ett traditionellt liberalt parti har man lyckats vrida samhällsdebatten i liberal riktning. Det ska man ha all heder av.
Frågorna om personlig integritet, internet och upphovsrätten kommer inte att mista sin aktualitet under det  dryga år som återstår innan det är val igen. Nu gäller det att granska det som olika partiet säger sig stå för. Vilka är sanna liberaler och vilka är det inte? 
Vem står de upp för dessa värden när det blåser. 
Är det bara ord eller finns det handling bakom?
Andra bloggar: Hanna Wagenius, nyheter24,  Projo, Opassande

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar