06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Demonregissören går igen?

Hänt i Värmdö

Nu börjar folkpartiet i Värmdö gå under beteckningen Dramaten. I ena hörnet finns Fredrik Sneibjerg. Han börjar allt mer likna den gamle demonregissören Ingemar Bergman. Han har till och med börjat krydda sitt språk med små strategiskt placerade svordomar. Han börjar allt mer instruera. Vi har redan tidigare sett honom framgångsrikt agera som körledare, länk. Huruvida han kommer att göra en stor uppgörelse offentligt med sina föräldrar undrar vi bara över.
 

Nu är det mera allvar.
Det gäller uppsättningen av folkpartiets stora drama utbildaren. Där börjar missnöjet gro med den nuvarande huvudrollsinnehavaren. En av skådespelarna i pjäsen vill lämna föreställningen. Han är inte nöjd med hur huvudrollsinnehavaren spelar sin roll. Det har han meddelat skriftligen.
Ingemar ”Fredrik” Bergman har insett allvaret. På måndag blir det möte med alla skådespelarna. Då kommer han att få sitt eldprov. Klarar han att hålla skådespelarna i schack. Vill Bergman medverka till att byta ut hvudrollsinnehavaren, kommissarie Clouseau, länk så nära inpå nypremiären 21010.

Inför måndagens möte vet vi att huvudrollsinnehavaren skapat sig ovänner som nu vill se hans huvud på ett fat. Några av dem vill ha större roller. Han sitter i det andra hörnet.
Måndagskvällens huvudperson Peter ”Sellers” Bondesson håller låg profil inför mötet. Han räknar säkert antalet vänner och ovänner. 
Samtidigt vet han att större roller väntar honom. En ny Rosa Panternfilm skulle inte vara fel. Gotland hägrar också. Vilken inspiration skulle han inte få där?
Efter utbildningsnämndens sammanträde i denna vecka har flera tjänstemän som av lätt insedda skäl önskar vara anonyma uttalat sin förtjusning över Peter ”Sellers” Bondessons tolkning av kommissarie Clouseau. Däremot är de djupt bekymrade över hur han agerar som ordförande i nämnden. Därför mumlades det om ett nytt bottennapp. 

En som kommer att spela en avgörande roll under måndagsmötet är Anders ”Ankan” Bergman. Här är som gammal avlagd coach inom  ishockey och finansbranschen. Han vill gärna se ett tuff ”powerplay”. Nu verkar det som om det är råkurr nära den egna kassen. Det är svårare att hantera. Samtidigt tvekar han att tala ur skägget, utom när det gäller att kommentera denna blogg. Han är en trogen läsare. När han har dåligt med adrenalin så loggar han in här. 
Det är skönt med vänner.
Efter ett samtal med  vadhållningsfirman Ladbrokes på eftermiddagen visar det sig att oddsen för att kommissaren sitter kvar som ordförande i utbildningsnämnden är 50% fram till nästa val. Föräldrar till barn i resursskolan lär ha satsat fler hundra kronor på att han får avgå. En av dem säger att det vore kul om mitt barn fick den hjälp det behöver och att jag tjänade några hundra på kommissariens avgång.
Socialdemokraterna hoppas han sitter kvar. Vi vill inte bli av med vår bästa valarbetare säger en anonym socialdemokrat.
Hollowood, here comes folkpartiet i Värmdö. Hoppas det inte blir en såpa. De är värda en mera seriös kulturyttring.
Kolla Ingemar ”Fredrik” Bergman och kommissaren. Här finns det talanger nämlingen.
Andra artiklar om Värmdö: länk, länk, länk,

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar