05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Sömnig Björklund höll tal

Regeringens ordningsman höll tal i går kväll. Det var naturligtvis mycket skola i talet. Däremot var det mindre av temat väga, mäta än vad det brukar vara. En annan positiv ingrediens var entreprenörskap. Här verkar folkpartiet vilja ta upp kampen med centerpartiet.

Slutintrycket av anförandet var att Jan Björklund var trött. 
Kanske spelar det roll att EU valet alldeles nyss är avslutat. Åsiktströtthet existerar nog både hos åhörare och talskrivare på årets Almedalen. 
Det känns som om Almedalsveckan år 2009 blir mer av en mässa kring kompetensutveckling. Detta kombineras med att intresseorganisationer, lobbyister, opinionbildare och politiker minglar med varandra. Som en ledande mediaman sa: ”jag är här för att få ett ansikte på dem jag kommer att skriva om under året”.
Programmet hade många spännande seminarier. Att sedan arrangörerna inte förmår ge programmet en struktur som gör det enkelt och översiktligt är synd. Det borde inte vara ett problem. Om man jämför Almedalsveckans program med Bok och Biblioteksmässans så ser man skillnaden i kvalitet.
Andra bloggar: Almedalsblogg, Makthavare,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar