06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Stalltips inför de sista 12 månaderna i Värmdöpolitiken

Hänt i Värmdö
Nu är det dags för sista verksamhetsåret inför valet.

Vi ser på vad som händer i partierna.

Inom moderaterna pågår en diskussion om vem som ska leda partiet efter valet. Allt intensivare rykten gör gällande att moderaterna luftlandsätter den sommarboende Bo Bladholm permanent på Värmdö.
Det skulle i så fall skapa mer pompa och ståt i kommunen. Lägenheten i gamla stan lär han behålla, men gör i så fall sommarhuset till åretrunthus. Han lär dock inte nöja sig med att vara fullmäktiges ordförande. Värmdömoderaterna lär redan ha börjat viska: Bo blir kso.
Samtidigt exporterar man en allt annat än glad lax från Mörtö. Det ryktas nämligen att förre kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson siktar på en plats i riksdagen. Huruvida Nilsson tänker sig peka med hela handen även där låter vi vara osagt.
I folkpartiet riskerar det att bli tomt i bänkarna. Den folkkäre Roland Ekstrand flyttar från kommunen och lär därför inte stå på någon lista. Peter Bondesson har deklarerat att han inte ställer upp för omval. Om han tänker göra det torde han få svårt att fortsätta ansvara för skolfrågorna. Ingen verkar vilja ge honom straffet kvarsittning.
Ordförande Sneijbjerg kommer att flytta fram sina positioner. Sannolikt har vi ett nytt kommunalråd här. Herr Sneibjerg funderar på vem han ska samarbeta med efter valet.
Blir det moderater eller socialdemokrater. Det verkar som om man gör att för att undvika o-råd.
Inom kristdemokraterna verkar pastor Dozzi sitta kvar. Det verkar ordförande Örhammar också vilja. Dessutom verkar P O Fransson också vilja göra det. Den nye medlemmen Jan Dolk vill nog också ha en stark roll i att utveckla politiken. Här är ledordet den har stan är för liten för alla oss. Frågesporten kommer att vara: vem ska bort.
Inom centern får gruppledare Lindqvist se upp så att han inte får lämna över förstaplatsen till vice ordförande Paulsen. En annan som kommer att rycka upp på listorna är rektor Nordblom. Här har vi sannolikt Värmdöcenterns nya drottning.
Inom socialdemokratin är det helt klart att budskapet är vinna eller försvinna för kommunalrådet Lars Bryntesson. Antingen blir han ny kommunstyrelseordförande i kommunen eller också lämnar han kommunalpolitiken. På kvinnofronten finns det så många kompetenta kvinnor så att man sannolikt måste gå ut med flera listor för att inte trampa någon av dem på tårna.
Håller valvinden för miljöpartiet kan det bli så att Yvonne Blombäck försvinner till Hantverkargatan i Stockholm och landstingshuset på heltid. Då lär miljöpartiet de gröna kallas gröngölingarna för alla sina unga förtroendemäns skull.
Det enda parti som verkar vara befriat från förändringar är vänsterpartiet.
Där kommer nog ingen till och ingen lämnar heller.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar