07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vad är bäst, att vara sämst på att var bäst eller tvärt om?

Hänt i Värmdö

Diskussionen om matematiken inom Värmdö kommun fortsätter. Nu säger den nya näringslivschefen Lars Berlin, sufflerad av den gamle kommundirektören Magnus Hedenfalk att ”ett sådan här resultat bara kan utvecklas åt ett håll – till det bättre. Vad de kommenterar är att kommunen kommer på sista plats i en undersökning av god och dålig service från Sveriges kommuner. Undersökningen kommenteras på kommunens hemsida, länk.

Vi frågade aktieexperten Lennart Låftman vad han anser om detta. Han håller inte med i Hedefalks/Berlins analys. Antingen går det uppåt eller går det nedåt eller så fortsätter det på samma nivå. Det behöver faktiskt inte bli bättre.
Kommunalrådet Peter Bondesson säger i en kommentar att det är bra att kommunen är bäst på något även om det är synd att det är på att vara sämst.
Bloggen ringde till Mittag-Leffler stiftelsen som är specialister på kunskapsutveckling kring matematik. Därifrån säger man att minus plus minus blir plus, vanligen. Däremot innebär det inte att om man lägger ihop en skuld eller ett minus 2 miljarder med ett annat minus på två miljarder att det blir noll. Tvärt om: det blir 4 miljarder och inget annat.
En anonym person i kommunalhuset säger att resultaten från Mittag-Leffler institutet kullkastar en del planer som kommunen hade tänkt. Vi ville samla alla skulder på ett ställe. Om vi fick ihop tillräckligt många minus hade vi hoppats att det skulle bli ett ganska stort plus. Nu blir det inte så. Det känns trist. Nu får vi hitta en annan lösning.
Att vara sämst i klassen kan aldrig vara bra säger skolminister Jan Björklund i en kommentar till Peter Bondessons kommentar till bloggen. Det innebär ju kvarsittning. Frågan är bara vem man bestraffar genom kvarsittningen, avslutar Björklund.
En som inte fattar varför hon får kommentera telefonväxeln, är bygg, miljö och hälsoskyddschefen. Jag har inte ansvar för växeln, jag får bara ta konsekvenserna av att den inte fungerar, säger hon surt. Vi förstår henne. Hon är trots allt ljuspunkten.
Servicen på miljötillsynen har blivit bättre.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar