06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vad gäller egentligen?

Hänt i Värmdö

Vi har fått en fråga från signaturen ”anställd i verksamheten”. Denna person frågar:

Är det sant att en ökning med 25% är mindre än en ökning med 1%? Det måste ju bli slutsatsen av att man säger att administrationen inte har ökat i kommunen, trots att den ökat med mellan 18 och 25%.

Frågeställaren fortsätter, ”kan det vara så att den kulram som Magnus Hedenfalk använder när han gör budgeten för kommunen inte har så många kulor på varje rad att det är möjligt att dokumentera ökningar på över 10%. Resultatet kan kanske i olyckliga fall bli att en ökning avrundas nedåt till 0%, som nu skett med administrationen.

Lägre ned fortsätter frågeställaren. Är det sant att ”projektet jobba smartare” i själva verket innebär att kommunen kommer att köpa in alla avsnitt av serien ”fem myror är fler än fyra elefanter” ?

Allra sist frågar ”anställd” om det verkligen är sant att Magnus Hedenfalk lämnade kommunfullmäktigemötet i vredesmod eftersom man bordla frågan om inrättande av en internbank. Han såg riktigt sur ut när han susade ut i sina tunna sommarskor och sin italienska sommarkostym. Någon sa att han tittade surmulet på P O Fransson och Jan Dolk som öppet motsatt sig förslaget.

Kära signaturen ”anställd”. Vi har förgäves sökt Magnus Hedenfalk för en kommentar till dina funderingar och frågor. Han har dock inte besvarat våra samtal under kvällen.

Vi tycker som du att det är viktigt att kommunen går ut och deklarerar om man inför någon form av ny matematik. Dessutom är det viktigt att kommunledningen deklarerar vilket av de av oss kända talsystemen man använder. Är det ett negabinärt talsystem eller ett unärt talsystem eller ett binärt talsystem man använder? Eller är det som en del hävdar att man använder ett oktalt talsystem eller något så enkelt som ett decimalt talsystem? För det är väl inte så att man använder ett duodecimalt system?

Det finns till och med dem som funderar över om man använder ett vigesimalt talsystem. Det ryktas att it avdelningen på eget bevåg faktiskt redan använder ett hexadecimalsystem. Det finns elaka tungor som säger att Hedenfalk själv använder ett sexagesimalt talsystem.

Det är dags att kommunledningen berättar vilket talsystem man använder i Värmdö kommun.
Förvirringen om vilket system man använder gör det nämligen omöjligt att tolka kommunens budget. Till nästa budgetprocess bör man på kommunfullmäktige besluta om vilket talsystem som ska användas i budgetprocessen. Här är det faktiskt viktigt att kommunen använder samma talsystem redan från början inflikar Värmdö kommuns ekonomichef Hans Ivarsson.
I en kommentar säger Göran Jansson att han blir förvirrad av att det utbrutit förvirring om vilket talsystem man använder. Som protest valde jag att inte gå på kommunfullmäktigemötet igår. Det är vad jag kall urval i praktiken, avslutar Jansson.

Vad gäller fem myror är fler än fyra elefanter kan vi på bloggen bara rekommendera kommunledningen att noga studera programserien.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar