07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Folkpartiet i Värmdö genomför nyemission

Hänt i Värmdö

Folkpartiet i Värmdö tar nu hjälp av Swedbanksdirektören Anders Bergman för att göra en nyemission.

Första steget blev att förvisa kommunalrådet Peter Bondesson.
Mottot verkar vara att när en är borta finns det plats för andra. Nämnde Bondesson funderar nu på om han ska köra lastbil på Gotland eller kandidera till riksdagen eller landstinget. Vilket av parlamenten han än väljer kommer han att bli minnesvärd. Sannolikt kommer man där att säga att mumlet får en mening. Den stora frågan är bara vilken?

Partikollegan Anders Bergman har aktivt tillsammans med ledande moderater öppnat falluckan för nämnde Bondesson. Inte undra på att Bondesson verkade lite skakad i dag på lunchen. Bondesson hoppas på att sitta kvar på sina poster, men slippa förankringen i det egna partiet fram till valet.
Bondesson representerar Värmdö kommuns sämst i test. Han lyckades få Värmdö att bli en av Sveriges sämsta näringslivskommuner. Därför fick han lämna över det uppdraget till Hans Lindvist. På skolsidan har Värmdö halkat ned många placeringar. Ännu så länge är Värmdö inte sist i rankingen. Därför stannar han kvar till valet. Sedan får någon annan ta över.
Ramsam lär vara: sjunk är inte junk, det bara smakar sunk.
Anders Bergman däremot är senior underwriter för den nyemission i förtroende som folkpartiets lista är. Nu gäller det att den blir fulltecknad. Utan Bondesson hoppas han att chansen är större.

En som hamnat på silverplats är Fredrik Sneijbjerg. Förmodligen är han besviken över att inte stå högst upp. Sannolikt får han en riktigt centralt placerad position efter valet.
Kommunalråd, nämndordförande eller både och? Det är frågan.
Allra mest besviken är säkert Olle Marklund som hade hoppats på att toppa listan. Nu hamnade han på 11 plats. En överraskning är att Roland Ekstrand ställer upp på listan. Han hamnade på plats nummer 6. Om det går som i förra valets personvalskampanj lär Roland ta hem förstaplatsen för folkpartiet.
En spelarövergång från moderaterna återfinns på sjundeplatsen där den tidigare moderaten Ammi Eriksson återfinns under sitt nya namn Ammi Nilsson.
Den stora besvikelsen är att Pia ”Headström” Hedström först återfinns på plats nummer 8.
Hon borde funnits riktigt högt upp på listan. Hon är värd en bättre plats.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar