07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Äntligen en öppning för att sälja Vattefall

Maud Olofsson öppnar för att sälja delar av Vattenfall, länk. Det är riktigt bra. Sedan är det bara att applådera Jan Björklund som också hoppar på tåget och också numera är öppen för en försäljning av Vattenfall. På bloggen har vi redan tidigare propagerat för en försäljning, länk.

Det kan vara klokt att göra en uppdelning lik den man gjorde kring statens skogar och skogsindustrier. En sorts Sveakraft bör därför skapas där verksamheter som är centrala för samhället behålls. Ett exempel på detta är kraftnätet. Här kan staten sedan dela ut koncessioner för olika kommersiella verksamheter på samma sätt som man gjort med radiofrekvenser. Nätet däremot behåller staten.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar