07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Intressanta kvinnor i toppen hos folkpartiet i Stockholms stad

Folkpartiets nomineringskommitté för riksdagslistan i Stockholms stad har lagt fram sitt förslag. Listan består av 24 kandidater. Det har väckt en del uppståndelse att det är så få.

Här är listan:

1. Jan Björklund
2. Birgitta Ohlsson
3. Carl B Hamilton
4. Barbro Westerholm
5. Fredrik Malm
6. Gulan Avci
7. Helena Dyrssen
8. Stella Fare
9. Jan Jönsson
10. Jenny Sonesson
11. Karin Karlsbro
12. Björn Ljung
13. Per Altenberg
14. Anna Starbrink
15. Sara Svanström
16. Erik Wassén
17. Fatima Nur
18. Paula Ternström
19. Anders Ekberg
20. Charlotta Schenholm
21. Burhan Yildiz
22. Yoav Bartal
23. Gunilla Gustafsson
24. Lennart Fremling

På plats 2, 4, 7 och 8 finns mycket kompetenta kvinnliga kandidater. Barbro Westerholm är seniorkandidaten av dem på plats 4. Det är smart. Birgitta Ohlsson är i grunden en spännande profil,även om kvoteringsdiskussionerna gör att förtroendet för henne som liberalt är lite rubbat.
Helena Dyrssen är en arbetshäst och duktig politiker. Hon har förutsättningar att utvecklas till en riktigt tung folkpartipolitiker. Hon är en dark horse till att bli ny EU minister. Stella Fare kan ha en viss chans att ge listan ett miljöperspektiv.

Granskar man männen blir det både vin och vatten. Bland de främsta namnen är det kvinnorna som är de mest spännande. Det är bara att gratulera nomineringskommittén till ett bra tänk vad gäller kvinnorna.

När gäller frågan om bara 24 kandidater kan man inte annat ät skaka på huvudet. Det är klart att fler borde finnas på listan.

Som centerpartist väntar jag nu med spänning på vilka liberala kandidater som Centern i Stockholms stad kommer att presentera.

Andra medier: SvD,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar