06142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lokalt ungdomsting på Djurönäset

Hänt i Värmdö

Så var det dags för det årliga ungdomstinget i Värmdö kommun. Ungdomar ger sina synpunkter och idéer om hur de vill ha Värmdö kommun. Inte oväntat är busstider och turlistor viktiga. Jag blir förvånad och positivt överraskad över hur väl ungdomarna formulerar sina åsikter.

I år är det många representanter för de politiska partierna som lyssnar. Det är en klar uppryckning jämfört med förra året. Tyvärr är medelåldern på politikerna hög. Här ser vi ett problemen. Skolans folk är ungt och politiker är äldre. Här finns en möjlig generationskonflikt. Det visar att politiker måste komma från alla åldersgrupper.
Att lyssna till de unga är viktigt. Det är värt ett antal timmar, trots ett späckat schema.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar