05192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö kommun har blivit medlem i Öppen skärgård

Hänt i Värmdö

Jag läser på Värmdö kommun hemsida följande:

”Värmdö kommun blir medlem i Öppen skärgård

Öppen skärgård ekonomisk förening är en organisation som arbetar för att göra Stockholms skärgård mer tillgänglig för besökare och skapa en levande upplevelsenäring året runt. Genom dotterbolaget Visit Skärgården driver man en skärgårdsresebyrå på Strandvägen i Stockholm.

Cirka 220 företag är medlemmar i föreningen, bland annat restauranger, hotell- och konferensanläggningar, rederier och turistbyråer. Deras produkter marknadsförs både i Sverige och utomlands. Nu har även länets skärgårdskommuner erbjudits att bli medlemmar, en möjlighet som kommunstyrelsen är positiv till. Därmed blir Värmdö den första kommunen som går med i föreningen.”

Jag har talat jag med ett antal skärgårdbor som är öppet kritiska kritiska till Öppen skärgård. De förstår inte varför Värmdö kommun har blivit medlem. Jag förstår intentionerna med medlemskapet, men jag är tveksam till om man uppnår det man önskar med det.

Det finns en risk att fastlandsborna pådyvlar öborna något de inte vill ha. En annan fundering är om denna typ av förening inte är mera lämpad för just näringsidkare.
Varför ska en kommun vara med i detta sammanhang?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar