05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bloggen håller inte med ledande moderat

Hänt i Värmdö

Bloggen har läst igenom kandidatpresentationerna för moderaterna på Värmdö. En ledande moderat som vi var i kontakt med sa till bloggen att: ”om kandidatpresentationerna hade varit för socialdemokraterna hade jag sagt att de flesta verkar vara kvalificerade för förmånskort på Fonus i den här katalogen”. Bloggen håller inte alls med.
Däremot tycker bloggen att moderaterna verkar lämna idén med fristående kandidater. Det fanns nämligen en hel del par i katalogen. Den typ av par som man kallar äkta av något skäl. Kanske skulle man kallat katalogen för: vi som håller ihop eller strävsamma kandidatpar söker väljare.
På en annan kandidatfront har det blåst upp till strid av ett mera konfliktfyllt slag. Moderaterna presenterade i går sin kandidat till ny ordförande i produktionsstyrelsen efter Göran Jansson. Den man ville ha på den posten är den sannolika eller helt osannolika greven Görtz. Han som lyssnar till förnamnet Hans Ove.
På detta förslag blev det starka reaktioner från åtminstone två mittenpartier. Låt mig säga att det blev ett blankt nej.
Skälen till detta lär vara att man upplever det svårt att samarbeta med Görtz. Dessutom är man tvekande till om han har kompetens för uppdraget. Ett annat skäl är de ideliga starka påtryckningar han gör för att skriva under avtal och artiklar. Många av dessa artiklar är inte alls i linje med vad de undertecknade menar. Undertecknarna har ansett sig nödda och tvungna att underteckna artiklarna.

Görtz var också en av initiativtagarna till en artikel som ville utmåla oppositionsrådet Lars Bryntesson som det sämsta i oppositionsföreträdarna i Stockholmstrakten. Han har var också en av de som försvarade den numera avgångne kommunstyrelseordföranden till sista minuten, länk. En del hävdar att den tidigare militären Görtz har ett ledarskap som besvärande nog har likheter med just nämnde Nilsson. Att Görtz försökte lägga munkavle på sin numera tidigare partibroder Jan Dolk lär inte göra saken bättre.
Det påminner oss om att den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson ställer upp i moderaternas provval i Värmdö.
Om Görtz ska inta produktionsstyrelsen lär han få göra det med strid. Detsamma lär gälla om Nilsson önskar inta en ledande position inom Allians för Värmdö.
Fotnot:
Som ny ekonomisk talesman efter Göran Jansson föreslås bankdirektören Anders Bergman.
Bilden ovan föreställer baronen Georg Heinrich von Görtz, Karl XII finansminister. Baronen var född 1688 och död den 19 februari 1719.
Bilden nedan föreställer Hans Ove Görtz, om någon undrade.
Det är fortsatt oklart om Hans Ove är greve eller ej.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar