07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Mona Sahlin förnekar SAAB-Sahlin

Mona Sahlin förnekar att hon velat att statens skulle satsa pengar på Saab. Det är fel.

Per Ankersjö visar i en bloggpost att Mona Sahlin var intresserad av att köpa bolaget, länk.
Då hade vi fått den nya bilmodellen SAAB-Sahlin som bloggen tidigare berättat om, länk.
Det Maud Olofsson har gjort för Saab uppskattats inte efter förtjänst. Hon har varit ståndaktig i att marknadens aktörer är de som bäst kan hantera risker i företagande. Dessutom har hon medverkat till att staten ställer garantier till förfogande. Dessa garantier är på 4 miljarder. Garantierna är säkerställda. Det innebär att om det går riktigt illa för Saaab kan skattebetalarna riskera mindre belopp på marginalen. Detta inträffar enbart om Saabs tillgångar förlorar kraftigt i värde. Så sannolikt riskerar skattebetalarna ingenting.
Det är flera som ska ha beröm för hanteringen av Saab. En av dem är Saabs vd Jan Åke Johnson. En annan är definitivt Maud Olofsson. Sedan finns det många fler som gjort affären mellan Saab och Spyker möjlig.
Andra bloggar: Magnus Andersson,
Andra medier: DN

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar