07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem vill bli kommunalråd?

Hänt i Värmdö

Vem vill bli kommunalråd?

Den frågan behandlas just nu i både centern och moderaterna på Värmdö. Det sker genom provval inom de båda partierna. Sedan kommer en valberedning med ett förslag som fastställs av ett nomineringsmöte.
Redan tidigare har folkpartiet, kristdemokraterna och socialdemokraterna genomfört sina provval. Provvalet gäller listan till kommunfullmäktige i Värmdö. En plats högt på listan innebär hög sannolikhet för att bli kommunalråd.
Bloggen har tidigare rapporterat om hur listorna ser ut för folkpartiet, länk, länk och socialdemokraterna, länk.
Kristdemokraternas lista kommer att toppas av pastor Dozzi. Det är det ända vi vet säkert. En väl insatt källa säger att detta är lika säkert som amen i kyrkan.
De kommande placeringarna är resultat från det interna provvalet. Där kommer det ganska säkert att bli förändringar.
Dozzi blev upphöjd till förstanamn redan före jul. De övriga placeringarna fastställs av kristdemokraternas årsmöte i vår.
Resultatet av provvalet blev följande: Nykomlingen som kristdemokrat Jan Dolk placerade sig på 5:e plats. Direkt efter Dozzi hamnade kristdemokraternas egen ”spindoktor” i regeringskansliet, Ulrik Lindgren. Därefter finner vi ordföranden i kristdemokraterna i Värmdö, mäklaren Clarence Örhammar. Den första kvinnan i provvalet finner vi på fjärde plats. Det blev Barbro Modin Svensson. Hon sitter i Nämnden för Äldre och funktionshindrade.
På 6:e plats hamnade den gamle räven PO Fransson. Den sistnämnde kommer säkert att bedriva personvalskampanj. Målet är säkert att kryssas in i fullmäktige.
En person som säkert är föremål för övertalningsförsök från valberedningens sida är Diana Rogers. Det vore spännande att se henne högt upp på listan

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar