05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderaternas provval klart

Hänt i Värmdö

Moderaternas provval är klart. Detta meddelar Johan Hedberg på moderaternas hemsida, länk.
40% valdeltagande berättas det om. Det innebär att det är svårt att dra slutsatser av resultatet. Inte heller hur många röster var och en fått. Vilket är en brist.
Partisekreterare Hedberg är nöjd. Så det verkar som om han är beredd att dra slutsatser från materialet och gör det faktiskt.
Vinnare blev Lars Erik Alversjö.
På andra plats kom Monica Pettersson. Därefter följer: Göran Jansson, Peter Frej, Marie Bladholm och Jonas Nilsson. Av listan framgår inte hur många röster de olika kandidaterna fått.
Bloggen dristar sig till att fundera över vem som är mest underskattad och överskattad av moderaterna enligt denna mätning. Helt enkelt om det finns korrelation mellan popularitet och uppdrag.
Enligt detta synsätt är Marie Bladholm mest underskattad följd av förre kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson. Dessa två borde följaktligen har tyngre uppgifter än vad de har. Göran Jansson är det också, men har nyligen lämnat sina uppdrag så han är ett specialfall.
Mest överskattade är: bygg- hälso- och miljöskyddsnämndens ordföranden mm Erik Pettersson, Hans Ove Görtz och Per Naess. Det har mycket fler och större uppdrag än vad deras popularitet indikerar att de skulle ha.
Hans Ove Görtz borde vad gäller reell makt vara Värmdö kommuns näst mäktigaste man. Han är ordförande för moderaterna, ordförande i produktionsstyrelsen mm. Trots detta återfinns han först på 11 plats på rankinglistan.
Per Naess, som formellt är Värmdös främste politiker, som kommunfullmäktiges ordförande hamnar först på 14e plats.
Nu är det nomineringsstämman för Värmdömoderaterna och sedan årsmötet som bestämmer och sist men inte minst väljarna på valdagen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar