06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Utbildningschef mystiker?

Hänt i Värmdö

Många av bloggens läsare har undrat över hur man ska tolka utdraget från utbildningschefen Maria Ljungqvist angående den så kallade inspirationsdagen om skolan som vi refererade i går, länk.


Bloggen har fått frågor från en läsare som frågar.
Vad betyder denna text i bloggposten från i går?
”uttryckt =C3=B6nskem=C3=A5l att f=C3=A5 delta i fredagens =

inspirationsdag om framtidens skola ute p=C3=A5 Siggesta g=C3=A5rd.Du har =
d=C3=A4refter f=C3=A5tt ett nekande besked av Ulla Skans=C3=A9n m=”.

Vi har ingen aning om vad det kan tänkas betyda. En förklaring kan vara att Maria Ljunqkvist är passionerat intresserad i kabbala och faktiskt sprider undermedvetna budskap genom sitt e-mail till oss.

Kabbala är riktning inom den judiska mystiken. Den beskrivs också som ett filosofiskt system som ger en förståelse av den gudomliga naturen och dess ordning.
I uppslagsverket wikipedia på nätet står följande som kan vara värt att sätta i sammanhang med Peter Bondessons bibeltolkningar, vad gäller kabbala, länk:Kabbalan och Livets träd anses också ha en motpol eller skuggsida som benämns kelippot (flt.) vilka representeras av Dödens träd. Detta träd består liksom Livets träd av tio sfärer som kallas kelippot. Dessa kelippot kan sägas vara direkta motsatser till sefiroterna.

Ur ett psykologiskt perspektiv kan Livets träd sägas symbolisera det medvetna medan det kelippotiska trädet symboliserar det omedvetna, det vill säga det undanträngda och ibland farliga men även det potentiella.

Den kabbalistiska adepten som arbetar med kelippot brukar göra detta med målet att lära känna sina undanträngda kvalitéer, negativa såväl som positiva, och i den mån försöka lösgöra sig från de negativa sidorna och utveckla de positiva.”

Det är möjligt att vi här ser nya pedagogiska principer för Värmdö skolor. De 10 sfärerna som nämns i wikipedia kan möjligen omsättas till de tio skolåren.

En annan förklaring som framförs till de närmast obegripliga meddelandena är att Maria Ljugqvist har märkliga inställningar på sin dator eller rent av har virus på den. En specifik förklaring kan vara att hon skickar sina meddelanden som HTML kod.

En reflektion som bloggen själv gör är om det är lämpligt av en kommunal tjänsteman att skicka meddelanden som väcker så mycket undran och spekulationer.

-Vore det inte bättre att inskränka sig till för en normalbegåvad, lätt tolkade meddelanden?


Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar