05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

RUT-avdraget: En gammel Sahlinist slår till

En av arbetarpartiet Sahlinisternas mera framträdande tänkare är den tidigare TCO-ekonomen Roland Spont.

Han går nu till storms mot RUT-avdraget, länk. Han hävdar att detta enbart har lyckats skapa 1800 heltidsjobb.
Det är inte underligt att Ulf Lindberg på tjänsteföretagens organisation ALMEGA, reagerar på detta i en debattartikel i Svenska Dagbladet, länk. Med resonemanget som gammel-Sahlinisten Spont har uppstår en fantastisk nyhet. Genomsnittslönen inom RUT-sektorn är 579 500 kronor per år!
Detta är en okänd höglönegrupp som vi talar om här. Inte undra på att det krävs ett ROT-avdrag för att folk ska ha råd att köpa sådana tjänster. Om Sponts siffror skulle vara korrekta borde RUT avdraget vara minst dubbelt så stort för att fungera. Tyvärr är Sponts uträkning felaktig, alternativt uppsåtligen missvisande.
Sanningen är att RUT-avdraget fungerar båda vägarna. Det avlastar människor i livspusslet och det skapar nya jobb. De som inte gillar det är gammel Sahlinister och gammel Kommunister.
Vi övriga gillar det!
Fotnot: I min kalkyl har jag då räknat med att skatteverket kommer att betala ut 200 miljoner i månaden under 10 månader per år. De beräkningar som Almega gör om att 5.600 jobb skulle försvinna om RUT-avdraget avskaffas förefaller mycket rimliga.

Andra bloggar: Rasmus liberal,
Andra medier: Expressen,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar