06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

John McEnroe hör inte hemma i Värmdöpolitken

Hänt i Värmdö

Nu går det bättre för svensk tennis än på länge. En svensk som har chans att vinna i öppna franska var många år sedan.
Bloggen drar sig till minnes i gamla tider. En som kommer upp i minnet är John McEnroe. Om honom säger wikipedia bland annat: ”Han är känd för sin impulsivitet och okontrollerade temperament. Detta medförde att han inte sällan uppträdde obalanserat på banan, med högljudda vredesutbrott när han i någon situation misslyckades eller ansåg att ett domslut felaktigt gått honom emot. Han kunde då högljutt förolämpa såväl linjedomare som huvuddomaren. Känt är hans utbrott i en TV-sänd match från Wimbledon 1981, när han skrek åt huvuddomaren, ”You cannot be serious!” (hela utropet ungefärligt översatt från engelskan: ”Ni kan inte mena allvar, ni kan inte mena allvar! Herre Gud, den bollen var på linjen och inte ute! Hela stadion men inte ni såg att den var på linjen”).”

Detta påminner som skoldebatten i Värmdö. Med emfas hävdar vissa att det blivit bättre och andra att det blivit sämre. Bloggen anser att rektorer som försöker bortförklara dåliga resultat för sin skola blir lika John McEnroe. Det stora flertalet rektorer däremot tar kritik som utgångspunkt för förbättring. Det är de värda all heder för.

Sedan finns det ett antal politiker som bara tycker att det är besvärligt med föräldrar som engagerar sig och ställer krav. Bloggen anser tvärt om att dess föräldrar är en stor resurs. Tyvärr hör jag allt oftare ledande politiker som klagar över de aktiva Vämdöföräldrarna.

Bloggen däremot anser att det är dags att deklarera att John McEnroe inte hör hemma i Värmdös skolor, var han än dyker upp. Domsluten bör diskuteras mindre till fördel för handling. Det är förhållningssättet att argumentera mot resultat som jag betecknar som John McEnroe.

Däremot skulle Värmdöpolitiken må bra av mer temperament.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar