05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Inga gyllene skor, men med svikt i steget

Riksdagskandidaten och CUF ordföranden Magnus Andersson, länk är agent. Många hoppas på honom som förändringsagent. I kampanjmaterialet förekommer han som James Bond inspirerat. Inte minst i integritetsfrågorna knyts stora förhoppningar till Magnus.

Nu ska denne agent pröva om galoscherna passar. Han har fått låna de skor som Roger Moores använde som 007s. rapporterar Per Ankersjö, länk. Skorna kommer från filmen ”Octopussy”. Idén är att människor som vill stötta Magnus i riksdagen och hans kampanj kan stötta honom genom att sponsra stegen han tar.
Just nu är det flatrate. Alltså ingen progressivitet i sponsrandet. Samma taxa per meter oavsett om han tar många eller få steg. 1 krona per 100 meter 007 går kan man sponsra med. Det är 1,1 metern. En rimligt nivå per meter.
Hade det varit Ohly så hade man fått betala motsvarande vad skorna kostar om han gått riktigt långt. För i Ohlys samhälle ska alla stora insatser beläggas med hög progressivitet. Magnus går för bland annat ett samhälle med ”flata” skatter, för en mera progressiv arbetsrättslagstiftning, för integritet och en modern upphovsrättslagstiftning
Vi behöver en sådan som Magnus i riksdagen!
För integriteten gäller ”leva eller låta dö” under nästa mandatperiod. Precis som för Bond gäller det att kämpa för livet (och integriteten).

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar