05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

HQ: Inte 10 små negerpojkar, men nästan

Nej, det är inte Agatha Christie som regisserar och skriver nu. I HQ-Öresundsaffären är det Sven Hagströmer. Vi kommer att se betydligt fler pojkar än 10 som försvinner. Hittills har vi sett tre försvinna efter ingripande av Hagströmer personligen. Den förste var Michael König. Sedan blev det Mats Qviberg och nu Stefan Dahlbo, länk, länk, länk, länk, länk.

Att Dahlbo visste mer än han uppger är klart. Det som är mest skrämmande är att han inte agerat under hela 2008. Med kraftfulla åtgärder från Dahlbo hade situationen kunnat undvikas. Det vet Sven Hagströmer och några andra. Bland annat därför avskedas Stefan Dahlbo.
Informationen om vem som visste vad finns hos finansinspektionen. Underlagen för den rapport som man lämnade den 6 februari 2008 ger svaren, länk. Ännu så länge lämnar inte insepektionen ut dessa rapporter. Sannolikt kommer de att hemligstämplas. Frågan är bara för vems bästa. Det har gått länge sedan de skrevs. För det är väl aldrig så att en del av problemen finns kvar? Då är det naturligt att inspektionen hemligstämplar. I annat fall inte.
Sven Hagströmer kommer nu snabbt att profilera om Öresund till att bli hans investmentbolag. Man ska köpa aktier där för att man tror på Hagström och ingen annan. Ett antal huvuden ytterligare kommer att rulla. Mats Qviberg kommer att bli en ”ickeperson” i Öresundsammanhang.
Vad vi däremot aldrig kommer att få veta är hur mycket som Sven Hagströmer visste.
Det är som ABBA sjunger. The winner takes it all.

För HQ i likvidation rinner tiden snabbt i timglaset. Om man inte hittar en köpare och sluter ett avtal denna vecka eller möjligen senast måndag väntar konkurs.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar