06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Purken Bergman har rätt

Hänt i Värmdö

Bloggen har förstått att toppnamnet på folkpartiets lista herr Bergman är lite purken på bloggen. Han har låtit meddela att han inte gillade en bloggspost som omnämnde honom härförleden.


Bloggposten, länk innehöll följande text om herr Bergman: ”Toppnamnet på listan bankdirektören Bergman har ont i en muskel eller led. Därför nattvandrade han inte. För det var väl aldrig så att han tyckte det var skönare att trycka i sänghalmen?”

Nu meddelar Bergman själv att han har betydande smärtor så han smet inte från nattvandrandet. Bloggen tror honom och vill verkligen inte bedriva lyteskomik.
Vi beklagar om Bergman orättvist har beskyllts för att vara simulant. Dessutom önskar Bloggen herr Bergman ett gott tillfrisknande.

Dessutom vill bloggen be om ursäkt för att vi insinuerade att Bergman har halm i sin madrass. Det var oförsiktigt och kanske lite nedlåtande uttryckt. Vi borde uttryckt det som ”att det är skönare att ligga på tagelmadrassen”. För halm i madrassen hade möjligen herr Bergman när han låg i lumpen, knappast senare.

Rent folkbildande kan man konstatera att madrasser är en liten vetenskap i sig. Så här säger wikipedia om madrassen:

”Madrass är ett liggunderlag som består stoppning av något slag samt ett överdrag av tyg, plast eller annat material. En madrass brukar läggas på en säng eller utgöra en del av en säng, men kan även placeras direkt på ett annat underlag som exempelvis ett golv.

Ordets madrass kommer från fornfranskans materas, som har sitt ursprung i det arabiska ordet (al)-matrah, vilket betyder kudde eller egentligen ”plats dit något kastas” (enligt NE).

Personer som använder sängsele kan ha denna förankrad till en rem som spänns omkring madrassen. Sängsele är en trygghet för en person som behöver vila, så att denne inte av misstag stiger upp från madrassen.”

Andra medier: NVP, NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar