07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdöpolitiken: Zlatan ska inte sitta på bänken


Hänt i Värmdö

Jag är inte så duktig på fotboll. En sak har jag dock lärt mig. Det är att Zlatan är en stjärna. Om jag som tränare i ett fotbollslag skulle han honom i mitt lag skulle jag använda honom så mycket det går. Självklart skulle jag alltid ställa upp med den bästa laguppställningen.
Det var fullmäktigemöte i Värmdö i kväll. När man lyssnade till debatten var den självklart avslagen. De som satt på mötet ska om lite över en månad bli ersatta av de ny- och omvalda ledamöterna. Det verkade inte vara så lätt att uppbåda den stora entusiasmen.
En sak slog mig. Bredvid mig satt moderaternas Zlatan i Värmdö, kommunstyrelsens ordförande i Stockholm, Bo Bladholm. Han bjöds inte ens in i matchen av sina kompisar. Lite märkligt kan man tycka när en kompetent politiker med bred erfarenhet inte används.
Det var uppenbart att man inte hade plockat fram stjärnorna i laget. En del satt hemma och gjorde annat. Andra av dem kanske inte ens vill ingå i laget. Det gäller speciellt den moderata lagdelen.
Så hör jag någon som ondgör sig över bloggen i ”laget”. Inte var det någon av stjärnorna. Det var en av dem som sällan gör mål. Stjärnorna i laget är det lätt att samarbeta med. De gillar bloggen. Däremot är det svårare att få en bra dialog med lågpresterarna. De känner sig bara påhoppade. Stjärnorna däremot har en helt annan trygghet. De ser att bloggen faktiskt kan lyfta politiken.
Hoppas det kommer fler stjärnor till Värmdöpolitiken. Det skulle inte bara göra politiken roligare. Framförallt skulle den bli bättre.
Andra medier: NVP
Fotnot: Bilden till vänster föreställer inte Zlatan utan Bo Bladholm

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar