06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem finner vem i Värmdöpolitiken?


Hänt i Värmdö

Tv 4 har snart seriestart på den populära serien ”Bonde söker fru”, länk.
Moderaterna i Värmdö försöker på ett liknande tema. I Värmdömoderaternas tappning heter idén till serien: ”Telemontör söker kopplare”. Idén är enkel. Försök finna en annan partner än den man har i politiken och ser om det går lättare att samarbeta med denna.
Huvudrollsinnehavare är kommunstyrelsens ordförande, den nallebjörnsliknande Lars-Erik Alversjö. Den tilltänkta kvinnliga huvudrollsinnehavaren är enligt moderaterna miljöpartisten Yvonne Blombäck.
De två möttes för ett första rendez vous före den samhällstekniska nämndens sammanträde i kväll. Huruvida tycker uppstod är inte klarlagt ännu. Vad som däremot är klarlagt är att bankdirektören och folkpartisten Anders Bergman hade lämnat sitt samtycke till mötet. Vissa källor säger att han var närvarande vid mötet.
En som fick spela svartepetter var centerns kommunalråd Hans Lindqvist, som inte visste något om mötet. Han visste inte ens att han är ratad.
Det är intressant att blocköverskridande samarbete är intressant nu. Bloggen noterar att det riktats kritik mot centerns Henrik Paulsen när han har funderat i dessa termer högt. När nu Lars-Erik Alversjö gör det tyst är det verkar det vara okey.
Vad som händer med den så kallade alliansen nu är mera oklart. Att tala om en spricka i den är sannolikt ingen överdrift. Bloggen kan inte låta bli att citera TV4: Årets säsong av Bonde söker fru innehåller mer dramatik än någonsin. Men självklart finns det gott om kärlek också. Ingen lämnas oberörd”. Det är som om man försöker beskriva läget i Värmdöpolitiken.

Bloggen säger bara: missa inte nästa spännande avsnitt av vem finner vem i Värmdöpolitiken.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar