07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Reflektioner kring gårdagens lista över de 25 mest inflytelserika

Listan över de 25 mest inflytelserika i Värmdö har roligt nog kommenterats och diskuterats. Genom kloka synpunkter har de rättats och reviderats.


Bloggaren och kristdemokraten Jan Dolk verkar både nöjd och misslöjd med listan, länk.
Han skriver så här: ”Självklart ligger det i betraktarens egna värderingsgrunder vilka eller vilket han anser vara viktigt och det är väl upp till honom. Dock med tanke på den presenterade listan menar jag att hälften av listan kan spolas, just det spolas. Genom att jag själv känner en hel del av Stefan M nämnda som personer, har jag anledning att ifrågasätta det seriösa i listan.” Han avslutar sin recension av listan så här : Men trots allt kan det ju vara intressant med en lista, med tanke på att det just är som en poplista som man brukar säga: ”Idag röd i morgon död”.”

Man kan diskutera de som hamnat på listan. Några finns på listan för att de skapar något andra för att de hindrar att något händer. I båda fallen är det en fråga om inflytande. Att börja diskutera dessa frågor ser bloggen har ett stort allmänintresse. Varför man ska spola häften av dem på listan som Dolk menar har nog mer med om man gillar eller ogillar det sätt som man utövar sitt inflytande på.

En annan som diskuterar listan är LG Nilsson, som själv återfinns på plats 23 på den, länk. Han reflekterar så här på sin blogg: ”Men hur blir man då betraktad som en av de inflytelserika på Värmdö?

Skall man döma av Stefans lista så handlar det antingen om att vara en stark person inom kommunen och förvaltningen. Någon som bevisligen har mycket att säga till om. (Sedan kan man ifråga sätta om det verkligen är bra att vissa på listan har så mycket att säga till om som de har?).

Eller så är man någon av de ledande politikerna. Stefan placerar sig själv på nedre delen av listan, och det må väl vara rättvist. Eller så är man en genomförande entreprenör som Olof Stenhammar eller familjen Delselius.”

LG Nilsson avslutar så här: ”jag välkomnar mer debatt, ifrågasättande och engagemang. När ska du göra debut på listan? (Får väl se hur länge jag kan hålla mig kvar…)” .

Här håller jag verkligen med LG om att det krävs mer debatt, ifrågasättande och framförallt engagemang. Genom sitt engagemang och sin verksamhet blir LG ett personligt föredöme som många politiker borde ta efter.

Sedan kan man fundera över varför kommunstyrelsens ordförande inte kommer i topp bland politikerna i kommunen på listan. Värmdö kommuns tjänstemän är generellt starkare än politikerna. Det är bekymmersamt att politiken i många fall har kapitulerat och blir genomförare av tjänstemännens idéer. Det borde faktiskt vara politikerna som hade visionerna och tjänstemännen genomförde dem.

Andra medier: NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar