07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Valvindarna efter valet

TNS/SIFO har presenterat sin första väljarundersökning efter valet, länk. Socialdemokraterna minskar och ha nu stöd av 29,5% av väljarkåren, jämfört med 30,66% i valet. Moderaterna däremot rycker framåt. Från ett valresultatet på 30,06% ligger man nu på 32,4%. Miljöpartiet går också bättre än i valet. I valet fick man 7,34% och hos SIFO blir det 8,7%.

Kristdemokraterna får 4,2% jämfört med valets 5,6%. Centern går också tillbaka. 6,56% i valet har förvandlats till 5%. Folkpartiet ligger stilla kring 7% strecket. Vänstern minskar 0.3% enheter till 5,3%- Sverigedemokraterna däremot går från 5,7% till 6,4%.

Att kristdemokrater och centern fått stödröster är ingen överraskning. Det blir inte bara exit för partisekreterarna i dessa partier. Snart bli det dags för partiledarna att sluta.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar