06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lång hållbarhet på blogginlägg


Bloggen har alltid trott att det som står på den är färskvara. Där har vi fel.


I ett mail klagar den moderate vice ordföranden i skärgårdsstiftelsen på ett blogginlägg som gjordes i den 3 mars i år. Vi är faktiskt stolta över den långa hållbarheten i skäligen perifera delar av ett blogginlägg. Dessutom ett som beskriver något av allmänt intresse framförallt via Skärgårdsstiftelsens eget pressmeddelande. Det borde vara helt okontroversiellt, men så är det inte.

Så här skriver fru Dingertz:

Hej Stefan!

Har idag blivit tipsad om vad Du skrivit för lögner på din blogg i samband med tillsättningen av ny VD i Skärgårdsstiftelsen.
Vadå drivit Jonas Nilsson som kandidat? Jag och två till skötte rekryteringen och ingen av oss drev det namnet så vad får Du allt ifrån? Dessutom, vare sig Jonas eller Lena Nyberg var rekryteringsfirmans namn på kandidat.
Jag säger till Dig som jag sa till Nacka Värmdöposten en gång, OK att vinkla saker politiskt men FAKTA ska vara riktigt!”

Bloggen har aldrig påstått att fru Dingertz drivit den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson som kandidat till vd posten för Skärgårdsstiftelsen. Däremot har hans namn drivits informellt i början av processen av några i styrelsen, vilket bloggen fått bekräftat från flera håll.

När Nilsson insåg att han inte skulle få jobbet drog han i praktiken tillbaka sin kandidatur. Därefter medverkade han i minst ett möte som avsåg bland annat tillsättning av vd i den politiska processen.

Invändningarna mot Lena Nyberg var att hon är socialdemokrat, precis som den tidigare vd:n var. Det resonemanget kan bloggen förstå. Däremot hade man från kritikernas sida inga synpunkter på personen Nyberg. Snarare var vitsorden goda.

De kraftiga reaktionerna på blogginlägget och senast i dag vittnar om att det finns minst en hund begraven här. Bloggen kommer att göra sitt bästa för att gräva upp denna eller dessa.

Fotnot: Samarbetet mellan styrelsen och vd Lena Nyberg i skärgårdsstiftelsen fungerar väl, rapporterar flera oberoende källor.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar