07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Läget inför fullmäktigemötet i kväll

Hänt i Värmdö

Läget i de styrande partierna i kollisionen är intressant inför kvällens alla val i kommunfullmäktige.
Folkpartisten Olle Markstedt är petad av sina egna som ledamot i socialnämnden. Vid ett extra nomineringsmöte i går försökte man leka brukshundsklubb för att få Marklund att lyda. Lyckades det?
-Nej han skäller vidare.
I kristdemokraterna talar man om de tre ståtrövarna; Dozzi, Örhammar och Fransson. De två första insåg att de kunde få mycket mer genom att ge antagonisten Fransson något. Nu finns nästan alla uppdrag som kristdemokraterna har av betydelse finns hos dessa tre herrar.
För att använda pastor Dozzis egna ord har man nu dockat loss. Inte från ett obehagligt och obekvämt sätt att styra Värmdö Nej, man har dockat loss från medlemsopinionen. Mångsyssleri har upphöjts till en skön konst. Knappast smickrande för ett parti som talar om värden.
Hos moderaterna är det som vanligt fullt krig. Bo Bladholm gör uppror mot det som han upplever som missförhållanden. Först var det fullmäktiges tidigare ordförande som rättmätigt fick kritik. Nu är Naess borta från Värmdöpolitiken och det sannolikt för gott.
Vid måndagens möte i moderaterna blev det stark ordväxling mellan Bladholm och partisekreterare Melin. Sakta, men säkert kämpar riddaren Bladholm för att få ordning i Värmdömoderaterna. På sikt funderar man till och med på att bedriva moderat politik.
En intressant utveckling.
I cyberrymden tror moderaterna själva att Monica Pettersson är kommunstyrelsens vice ordförande, länk. Undrar när förändringen når fram till partisekreterare Hedberg.
Han kanske inte bryr sig?
I miljöpartiet verkar man vara mera inriktad på klassiska citat. Det första är fältherrens Pyrrhus reflektion efter ett slag mot romarna år 280 f.Kr: ”En sådan seger till och jag är förlorad”.
Ett annat är hämtat från Hamlet: ”Så övergår företag av märg och ben i eftertankens kranka blekhet över”.
En del av miljöpartisterna är väldigt tveksamma till om det samarbete man givit sig in på är rätt.
Andra medier: NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar