07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Centern: Ny ledare på gång!

Att Maud Olofsson kommer att få hård kritik i den eftervalsanalys som görs i partiet är ingen hemlighet, länk och borde egentligen inte vara någon nyhet.

Frågan är bara hur hård den kommer att vara? Kommer man att spara något på krutet?
Maud Olofssons dagar som partiledare är räknade.
Efter stämman i Åre den 22-25 september kommer centerns ledare att heta något annat.

Maud Olofsson har en huvudkandidat själv och det är Anna Karin Hatt, it- och regionminister. Hatt har svagt stöd även om hon supportas hårt av Olofsson.
Som kandidat nummer två har hon Andreas Carlgren, miljöminister. Han har vinglat hit och dit rent ideologiskt och kan knappast accepteras av den liberala delen av partiet.
En stark kandidat är däremot Annie Johansson från Värnamo. Hon är vice ordförande i riksdagsgruppen och talesman i ekonomiska frågor. Hon är förnyare av centerpartiet och tydligt liberal.
Annie är smidigare i kanterna är Maud Olofsson och har samtidigt förmågan att få något gjort. Johansson har dessutom en förmåga att kombinera starkare interndemokrati med effektivitet, vilket Maud Olofsson inte riktigt klarat. Hon är dessutom mera lagspelare än Olofsson, som med åren blivit allt mer maktfullkomlig. Slutligen är hon klok nog att inte reta folk med dubbla ersättningar, vilket Olofsson gjort.
En annan intressant kandidat är CUFs avgående ordförande, Magnus Andersson, länk. Han är kommunalråd i Solna. Andersson har ett starkt liberalt och frihetligt budskap. Magnus är en gudabenådad opionsbildare som är mogen större uppgifter.
Bloggen har honom som favorit till ny partisekreterare efter ledarbytet och som dark horse i partiledardiskussionerna.
Bloggen menar att det aldrig får bli antingen Annie eller Magnus.
Centern behöver båda på toppositioner.
Med duon Annie Johansson Magnus Andersson kan centern bli ett trovärdigt alternativ i liberala frågor. Dessutom kan man stärka den lilla människan på bekostnad av storebror. Internetfrågorna kan bli en centerns spjutspetsfrågor och man släpper fram dessa sanna liberaler. Upphovsrätt och entreprenörskap är andra viktiga frågor, precis som miljöfrågorna som klokt kan paketeras av Annie och Magnus.
Andra bloggar: Christian Ottosson,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar