04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Centerpartiet: frihetspartiet

I en brännpunktsartikel i Svenska Dagbladet skriver CUFs förbundsordförande, Magnus Andersson om att centern måste fokusera på frihetsfrågorna, länk, länk.

I artikeln står bland annat: ”I sin rädsla för att framstå som att man splittrar regeringen har Centerpartiet blivit synnerligen rädda för att driva opinion och beskriva de åsikter som skiljer Centerpartiet från övriga allianspartier. När FRA, klimatpropositionen och energiöverenskommelse blev verklighet försvarade man dessa som stora vinster. I sin iver att visa ansvarskänsla klev man utan att blinka fram och försvarade sjukförsäkringsreformen när andra regeringsmedlemmar duckade. Och de frågor där man vågat stå ut har varit små och sällan ideologiskt drivna.”

Magnus Andersson sammanfattar sig bild av ett livskraftigt Centerparti så här:
”Framtidens Centerparti försvarar enskilda människor i varje läge, man försvarar däremot aldrig myndigheter som institution. Det kräver att man klarar av att vara samhällskritisk och måla upp en bild om hur framtiden kan se ut.”

Ett av de stora hoten mot centerpartiet är rädslan. Den kan innebära att stöta sig med regeringskollegor och med allianspartners lokalt. Att våga visa vad en liberal politik innebär i verkligheten är skapar framgång. Det kommer att innebära att man trampar på en eller annan om tå, men det är det värt. Alternativet är nämligen mycket sämre.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar