06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Om pyhior och Nacka Värmdö Posten

Hänt i Värmdö

För den som är intresserad av grekisk mytologi är begreppet pythia välbekant, länk. En av kännetecknen var att det var mycket svårt att förstå de hon, för det var en hon sa. Det krävdes tolkningar. En av dem som har ett sätt att uttrycka sig i både tal och skrift som påminner om pyhians är ungdoms-, kultur- och fritidsnämndens tidigare ordförande, Camilla Lien. Huruvida fru Liens utsagor gör anspråk på att förutsäga framtiden undandrar sig bloggens bedömande.

I en bloggpost ondgör hon sig över en debattartikel i Nacka Värmdö Posten, länk. Som så ofta är kommentarerna tillkomna på temat surt sa räven om rönnbären. Kritik mot fru Lien är inte acceptabelt enligt henne. Då kommer nålarna som får henne att påminna om en voodoo-kvinna, fortfarande oftast med användning av ett pythianskt uttryckssätt. Så även denna gång.
Det fru Lien missar och som är centralt och kontroversiellt med debattartikeln, införd i Nacka Värmdö Posten, länk är en helt annan sak. Den är underskriven av signaturerna ”Robin Hood” och ”Karl Bertil”.
Detta är något helt nytt i debattartikelsammanhang. I vart fall i Nacka Värmdö Posten. Man kan uppenbarligen numera skriva debattartikeln anonymt eller med pseudonym. Detta öppnar för ett helt nytt sätt att föra debatt. Det blir möjligt att i NVP framföra åsikter utan att man får ta konsekvenserna av sina åsikter. Skuggboxning har blivit möjlig. Bloggen är inte säker på om det formatet lämpar sig i en papperstidning.
Att man öppnat för kommentarer till artiklar som är anonyma är kanske förståeligt, samtidigt verkar det förråande på debatterandet. Någon gång är dessa anonyma kommentarer mycket starka påhopp.
Bloggen undrar om Nacka Värmdö Posten skaffat sig en ny publicistisk policy?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar