04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Uppvaknande kring plattare skatter

Plattskatt är något som vi kommenterat här på bloggen tidigare, länk. Inställningen är klar från bloggen sida. Det är bra med plattskatt. Bloggen ser det som en viktig rättvisereform med mera platta skatter. Dessutom har sådana reformer många positiva dynamiska effekter.

Nu verkar även en del ”nya moderater” vakna till liv i frågan. Det är nästan som man hör ett eko av de ”gamla moderaterna”. Det är positivt. Moderater som tävlar i grenen SM i socialdemokrati glömmer lätt bort de negativa effekterna av höga marginalskatter.
Ett av de stora problemen i skattesystemet är värnskatterna. De skapar orimliga marginaleffekter, men ger obetydligt till statens kassa. Man talar om intäkter på strax under 5 miljarder per år.
I en debattartikel i SvDs brännpunkt ansluter sig nu den moderata riksdagsledamoten Isabella Jernbeck till centerns syn på att det krävs plattare skatter, länk.
Man kan inte annat än hålla med P J Anders Linder i Svenska Dagbladet som skriver, länk: Utmärkt att även moderater börjar kvickna till i denna viktiga fråga. Inget ont om jobbskatteavdragen, men det åtgärdar inte att Sveriges har världens högsta marginalskatter för folk med medelhöga och höga löner och sänder signalen att vi är ett ogint och framgångsfientligt samhälle.”

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar